in

KORSOU. KASTIGUNAN PISÁ PA TRAFIKASHON DI DROGA VIA DI HAF.

Korte de promé instansia a kondená 9 sospechoso na kastigunan di prizòn pisá pa nan embolbimentu den trafikashon di droga entre 2019 i 2021. E kastigunan ta varia entre 42 luna te ku 14 aña.

Ta kulpa e sospechosonan di embolbimentu di trafikashon di droga internashonal na gran eskala via haf di Kòrsou. E investigashon ku a keda ehekutá dor di RST, den estrecho koperashon ku KPC i Duana, a revelá patronchinan alarmante di krímen organisá i trafikashon di droga den haf, den kua kada sospechoso tabatin un ròl importante.

For di e investigashon a sali na kla ku e sospechosonan a kolaborá durante un periodo largu di un manera zetá na importashon i eksportashon di kantidatnan grandi di droga. Durante tratamentu di e kaso, fiskal a kalkulá ku ta trata di un kantidat di droga ku un balor di mas ku 100 mion euro/200 mion florin riba kaya. Ministerio Públiko a indiká durante tratamentu di e kaso ku lo kita e suma aki for di e sospechosonan pasombra krímen no mag paga.

For di e investigashon a sali na kla ku tabata trata di un kolaborashon kriminal ku di un manera hopi destabilisá tabata hasi uso di personal di haf. Trahadónan di haf ku mester a pèrkurá pa seguridat i òrdu den haf, den e investigashon aki a resultá di ta korupto i ku a fasilitá trafikashon di kokaina.

Diferente di e sospechoso den e investigashon aki tabata hasi uso di telefòn SKY-ECC. E komunikashon desblokeá di e telefònnan aki a duna e tim di investigashon un bista den e bida kriminal di e sospechosonan. E mensahenan a duna un bista kla di aktividatnan di e grupo aki i alabes a pone mas transporte di droga riba mapa.

Ministerio Públiko ta enfatisá su determinashon pa aktua kontra di trafikashon di droga organisá i lo tuma pasonan adishonal pa persiguí i kastigá trahadónan ku no ta íntegro. Haf mester ta un lugá sigur ku trahadónan íntegro. E kastigunan pisá aki ta konsekuensia pa tur ku no ta tene nan mes na esaki.

===================================

ZWARE VEROORDELINGEN VOOR DRUGSSMOKKEL VIA DE HAVEN

Het gerecht in eerste aanleg heeft 9 verdachten veroordeeld tot forse gevangenisstraffen voor het medeplegen van drugstransporten tussen 2019 en 2021. De opgelegde gevangenisstraffen variëren tussen de 42 maanden tot 14 jaren.

Aan verdachten werd betrokkenheid bij grootschalige internationale drugshandel via de haven van Curaçao ten laste gelegd. Het uitgevoerde onderzoek door het Recherche Samenwerkingsteam (RST), in nauwe samenwerking met het korps Politie Curaçao (KPC) en de Douane, onthulde verontrustende patronen van georganiseerde criminaliteit en drugssmokkel in de haven, waarbij elke verdachte een belangrijke rol had.

Het onderzoek heeft laten zien dat de verdachten als een geoliede machine gedurende langere tijd heeft samengewerkt bij de in- en uitvoer van grote hoeveelheden verdovende middelen. De officier van justitie rekende op zitting voor dat het in totaal om een hoeveelheid cocaïne ging met een straatwaarde van meer dan 100 miljoen euro/200miljoen NAF. Het Openbaar Ministerie heeft op zitting aangegeven dat het verdiende geld op zal worden ontnomen, omdat misdaad niet mag lonen.

Uit het onderzoek is gebleken dat sprake was van een crimineel samenwerkingsverband dat op zeer ondermijnende wijze gebruik maakte van havenpersoneel. Medewerkers van de haven die de veiligheid en orde op de haven moesten waarborgen kwamen in dit onderzoek juist naar voren als corrupte medewerkers die grootschalige cocaïnehandel mogelijk maakten.

Verschillende verdachten in dit onderzoek maakten gebruik van SKY-ECC telefoons. De ontsleutelde communicatie van deze telefoons gaf het onderzoeksteam een inkijk in het criminele leven van deze verdachten. De berichten gaven een duidelijk beeld van het reilen en zeilen van deze groep verdachten en bracht nog meer drugstransporten in beeld.

Het Openbaar Ministerie van Curaçao benadrukt haar vastberadenheid om op te treden tegen georganiseerde drugshandel. Verdere stappen zullen worden ondernomen om niet integere medewerkers te vervolgen en te straffen voor hun daden. De haven moet een veilige omgeving zijn, waar medewerkers integer handelen. Deze zware straffen zijn de consequenties voor degenen die zich hier niet aan houden.

FUENTE:OM/LIVE99FM

What do you think?

Written by Anthony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

BIBLIOTEKA PÚBLIKO BONEIRU TA MUDA TEMPORALMENTE PA KAYA AMSTERDAM. (Open list) (0 submissions)

SHAINÁ DORTALINA A HASI DESBELO DI “MI PROMÉ BUKI”