in

GERECHT IN EERSTE AANLEG DOET UITSPRAAK IN STRAFZAAK CROW.

Het gerecht in eerste aanleg heeft 9 verdachten veroordeeld tot forse gevangenisstraffen voor het medeplegen van drugstransporten tussen 2019 en 2021.

Aan verdachten was betrokkenheid bij meerdere grote drugstransporten tenlastegelegd. Hieraan lag jarenlang onderzoek (onder de namen Crow, Sparrow, Anker en Parrot) door politie en RST ten grondslag, neergelegd in een omvangrijk dossier. Opvallend daarbij was het gebruik van de versleutelde berichtenapp SKY￾ECC door enkele verdachten.

Uit het dossier blijkt dat containers zowel in als buiten de haven gevuld werden met cocaine en hennep. Om dit mogelijk te maken was de medewerking van havenmedewerkers cruciaal. Van de 9 verdachten werkten 4 bij de haven. De rollen van de andere verdachten varieerden van leveranciers van de drugs tot tussenpersoon en zegelmaker.

Om te verhullen dat een verzegelde container open was geweest om de drugs in te brengen en uit te halen moesten namelijk nieuwe zegels worden gemaakt. Uit het dossier kan worden afgeleid dat op deze wijze honderden kilo’s drugs de haven zijn uit- en ingevoerd. Het gerecht besteedde aandacht aan de ernst van de

feiten door te wijzen op de bedreiging die verdovende middelen voor de samenleving vormen, niet in de laatste plaats door de criminaliteit die daarmee gepaard gaat. Voorts benadrukte het gerecht het misbruik dat door

havenmedewerkers van hun positie werd gemaakt alsmede dat het vertrouwen van de samenleving in deze medewerkers daardoor ernstig wordt ondermijnd.

Op één van de verdachten na hebben alle verdachten zich beroepen op hun zwijgrecht. Daarmee hebben zij, aldus het gerecht, geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor hun daden, hetgeen het gerecht hen eveneens zwaar aanrekent. De opgelegde gevangenisstraffen variëren van 42 maanden tot 14 jaren. Verdachten kunnen binnen 14 dagen in hoger beroep tegen het vonnis. De volledige tekst van de vonnissen zullen, na anonimisering, zo spoedig mogelijk

worden gepubliceerd op www.rechtspraak.nl

FUENTE: HVJ/LIVE99FM

What do you think?

Written by Anthony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

KORSOU: MARINA TA INTERSEPTA KASI 2 TON DI KOKAINA DEN REGION

BIBLIOTEKA PÚBLIKO BONEIRU TA MUDA TEMPORALMENTE PA KAYA AMSTERDAM. (Open list) (0 submissions)