in

KOLEGIO EHEKUTIVO A BAI KONGRESO DI ASOSIASHON DI MUNISIPIONAN HULANDES (VNG) NA HULANDA

Kralendijk – E aña akí henter Kolegio Ehekutivo ta partisipá na e kongreso di Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG). E munisipionan Alphen aan de Rijn, Gouda i Woerden, meimei den Kurason Bèrdè (Groene Hart) di Hulanda a organisá e kongreso ku komo tema ‘Forsa di imaginashon’. Ku e tema akí e Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG) ta spera di inspirá gobernantenan pa hasi uso di nan forsa di imaginashon komo motor pa kambio.

Ku un kantidat rekòr di bishitante di mas ku 3200 gobernante i den un temperatura trópiko, por a partisipá na vários presentashon i seshon. Tabatin oportunidat tambe pa hasi trabou di ret i kòmbersá ku e presentenan. Ku mensahenan importante di entre otro e anterior Rijksbouwmeester Floris Alkemade i un minikolegio di neurosikólogo Eric Scherder, a splika nos ku e deseo pa un mihó futuro ta kuminsá ku hasimentu di eskoho awe. Sea ku bo ke un siudat salú òf bo ke bira grandi na un manera salú, bo tin ku hasi eskoho i sigur sigui kumpli ku esakinan. “Bira grandi na un manera salú ta enserá pues ku nos tin ku stimulá nos muchanan pa move hopi mas. Hunga pafó hopi mas. Esaki no ta solamente bon pa desaroyo di nan serebro, pero e ta sòru tambe pa nan krese den un forma mas intensivo i mas vital”, segun diputado Den Heyer.  

Mesa Karibense di Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG Caraïbendesk)

Ministerio di Asuntunan Interno i Relashonnan den Reino (BZK) i Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG) ta intensivá nan kolaborashon ku lansamentu di e Mesa Karibense di Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG Caraïbendesk) pa Hulanda Karibense. E meta ta pa ofresé un mihó sosten na e entidatnan públiko Boneiru, Saba i Sint Eustatius. Esaki ku e meta pa fortifikashon di maneho, legislashon i ehekushon. Diputado Abraham: “Esaki sigur ta un bon inisiativa, mirando ku e entidatnan públiko konosé otro desafionan, kompará ku e 342 munisipionan na Hulanda Oropeo.”

Forsa di imaginashon komo motor pa kambio

“Mi mes a haña e storia di Floris Alkemade sumamente interesante. Profilashon di Hulanda komo eksperto riba tereno di awa, ta duna nan derecho di eksistensia. Pa Boneiru esaki ta nifiká ku ta importante pa protehá loke ta hasi nos distinto i esei tòg ta bunitesa di nos naturalesa, nos laman i nos biodiversidat”, segun Diputado Cicilia.

E kongreso di Asosiashon di Munisipionan Hulandes (VNG) pa aña 2025 ta planiá pa tuma lugá na Brainport Eindhoven.

NEDERLANDS:

HET BESTUURSCOLLEGE NAAR VNG-CONGRES IN NEDERLAND

Kralendijk – Het voltallige Bestuurscollege nam dit jaar deel aan het VNG-congres. Georganiseerd door de gemeenten Alphen aan de Rijn, Gouda en Woerden midden in het Groene Hart van Nederland en met als thema ‘de kracht van verbeelding’. Met dit thema hoopt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bestuurders te inspireren verbeeldingskracht in te zetten als de motor van verandering.

Met een recordaantal bezoekers van ruim 3.200 bestuurders en in tropische temperaturen waren er diverse presentaties en sessies bij te wonen. Ook was er gelegenheid voor het netwerken en bijpraten onder de aanwezig. Met keynotes van onder andere de voormalige Rijksbouwmeester Floris Alkemade en een minicollege van neuropsycholoog Eric Scherder werd ons duidelijk gemaakt dat het verlangen naar een beter toekomst begint met, vandaag keuzes te maken. Of je nou een gezonde stad wilt zijn of gezond oud wilt worden, keuzes maken en vooral deze blijven naleven. “Gezond oud worden houdt dus in dat we onze kinderen moeten stimuleren om veel meer te bewegen. Veel meer buiten te spelen. Dat is niet alleen goed voor hun breinontwikkeling maar zorgt er ook voor dat ze inventiever en vitaler opgroeien.” Aldus gedeputeerde den Heyer.

VNG Caraïbendesk

De ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) en de VNG intensiveren de samenwerking met de lancering van de VNG Caraïbendesk voor Caribisch Nederland. Het doel is een betere ondersteuning bieden aan de openbare lichamen Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. Dit met als doel het versterken van beleid, wetgeving en uitvoering. Gedeputeerde Abraham: “Dit is zeker een goed initiatief gezien de openbare lichamen toch wel andere uitdagingen kennen dan de 342 gemeenten binnen Europees Nederland.”

Verbeeldingskracht als motor voor verandering.

“Zelf vond ik het verhaal van Floris Alkemade super interessant. De profilering van Nederland als waterdeskundige geeft ze bestaansrecht. Voor Bonaire betekent dit dat het belangrijk is om te beschermen wat ons onderscheidend maakt en dat is toch de pracht van onze natuur, zee en biodiversiteit.” Aldus gedeputeerde Cicilia.

Het VNG-congres 2025 staat gepland in Brainport Eindhoven.

What do you think?

Written by Gian Carlo Maduro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

ARUBA: PROME MINISTER LO TA PRESENTE NA E ACTO CEREMONIAL DI TRASPASO DI MANDO PRESIDENCIAL NA PANAMA

KORSOU:MAX BORSBOOM KOMANDANTE  NOBO DI  ZR.MS. PELIKAAN