in

DENTRO DI POKO TARIFA ABOU DI IMPUESTO DI TURISTA PA YUNAN DI NOS ISLA

Kralendijk – Riba djamars 4 di yüni den reunion di komishon di Konseho Insular a deliberá tokante un proposishon di Kolegio Ehekutivo pa kambio di e Ordenansa di Impuesto di Turista 2022. Dia 11 di yüni ta trata e proposishon akí den e reunion di toma di desishon di Konseho Insular.

Rapòrt di evaluashon

Aña pasá tabatin entrega di un rapòrt di evaluashon ku proposishon pa hasi kambio den e Ordenansa di Impuesto di Turista 2022. A trata e rapòrt akí dia 28 di mart den reunion di komishon di Gobièrnu i Organisashon, kaminda a kontestá pregunta i a inkorporá e deseonan di Konseho Insular.

Kambio

Den liñanan grandi e Komishon tabata di akuerdo ku e rapòrt di evaluashon i a ekspresá e deseo pa laga shete di e kambionan proponé drenta na vigor mas pronto posibel, di manera ku e gruponan di enfoke en kestion por probechá mesora di esakinan den e vakansi grandi binidero.

Riba djamars 4 di yüni den reunion di komishon di Konseho Insular a trata e promé tres kambionan prioritario ku nan a elaborá di e Impuesto di Turista. E fecha stipulá tentativamente pa ehekushon di e kambionan akí ta 1 di yüli 2024. E kambionan akí ta:

1. Un tarifa redusí di $10 pa tur yu di nos isla ku no ta biba na Boneiru.

2. Un eksonerashon pa tur studiante boneriano ku ta studia den eksterior.

3. Un balides prolongá di e impuesto te ku un (1) luna.

Reakshon di Konseho Insular

Dia 4 di yüni Konseho Insular a reakshoná positivamente riba e tres kambionan ku nan a elaborá pa término kòrtiku, ku awor nan ta bai trata dia 11 di yüni den e reunion di toma di desishon di Konseho Insular.

Tin algun kambio ainda ku nan a proponé, ku tin mester di mas tempu pa elaborá esakinan konforme ehekutabilidat i faktibilidat hurídiko. Pa medio di dekreto insular ta stipulá e fecha di vigensia di e kambionan akí.

Tur e kambionan menshoná ta kambionan intermedio, antisipando riba e revishon general di e Impuesto di Turista, ku nan ta trahando pa logra riba término largu.

Kolegio Ehekutivo

Diputado Abraham ta indiká: ‘Kaminda mayoria di nos bishitantenan ta bini Boneiru pa vakansi òf rekreashon, bishita di yunan di nos isla hopi biaha ta enfoká riba bishita serka famia i regreso na nan propio isla. Ta hopi bon ku, manera nos ta spera, promé ku vakansi grandi ya kaba nos por ofresé nan un tarifa redusí di e Impuesto di Turista.’

======================================

𝗕𝗜𝗡𝗡𝗘𝗡𝗞𝗢𝗥𝗧 𝗟𝗔𝗔𝗚 𝗧𝗔𝗥𝗜𝗘𝗙 𝗧𝗢𝗘𝗥𝗜𝗦𝗧𝗘𝗡𝗕𝗘𝗟𝗔𝗦𝗧𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗘𝗜𝗟𝗔𝗡𝗗𝗦𝗞𝗜𝗡𝗗𝗘𝗥𝗘𝗡.

Kralendijk – Op dinsdagavond 4 juni is in de Commissievergadering van de Eilandsraad een voorstel van het Bestuurscollege tot wijziging van de Verordening Toeristenbelasting 2022 besproken. Dit voorstel wordt op 11 juni in de Besluitvormende Raad behandeld.

Evaluatierapport Eind vorig jaar is er een evaluatierapport aangeboden met voorstellen voor wijzigingen in de Toeristenbelastingverordening 2022. Dit rapport werd op 28 maart behandeld in de commissievergadering Bestuur & Organisatie (B&O), waar vragen werden beantwoord en de wensen van de Eilandsraad werden meegenomen.

Wijzigingen De Commissie was in grote lijnen eens met het evaluatierapport en sprak de wens uit om drie van de zeven voorgestelde wijzigingen zo spoedig mogelijk in werking te laten treden, zodat de betreffende doelgroepen hier in de komende zomervakantie meteen profijt van kunnen hebben.

Op dinsdag 4 juni zijn in de Commissievergadering van de Eilandsraad de eerste drie ‘prioritaire’ uitgewerkte wijzigingen van de Toeristenbelasting behandeld. De streefdatum voor invoering van deze wijzigingen is 1 juli 2024. Deze wijzigingen zijn:

1. Een verlaagd tarief van $10 voor eilandskinderen die niet op Bonaire wonen.

2. Een vrijstelling voor alle Bonairiaanse studenten die in het buitenland studeren.

3. Een verlengde geldigheid van de belasting tot één maand.

Reactie van de Eilandsraad De Eilandsraad reageerde op 4 juni positief op de drie uitgewerkte korte termijn wijzigingen, welke nu op 11 juni in de Besluitvormende Raad worden behandeld.

Er zijn nog een paar andere wijzigingen voorgesteld, die meer tijd nodig hebben om naar uitvoerbaarheid en juridische haalbaarheid te worden uitgewerkt. De ingangsdatum van deze wijzigingen zal per eilandsbesluit worden bepaald.

Alle genoemde wijzigingen zijn tussentijdse wijzigingen vooruitlopend op de algehele herziening van de Toeristenbelasting waar op langere termijn naar wordt toegewerkt.

Bestuurscollege Gedeputeerde Abraham geeft aan: “Daar waar de meeste bezoekers naar Bonaire komen voor vakantie of ontspanning, zijn de bezoeken van eilandskinderen vaak gericht op familiebezoek en terugkeer naar het eiland. Het is erg fijn dat we ze hopelijk al voor de zomervakantie een verlaagd tarief van de Toeristenbelasting kunnen aanbieden”

FUENTE:OLB/LIVE99FM

What do you think?

Written by Anthony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

TA ANUNSIA RESULTADO DI ELEKSHON PA PARLAMENTO OROPEO RIBA DJALUNA 10 DI YUNI 2024

KORSOU: MARINA TA INTERSEPTA KASI 2 TON DI KOKAINA DEN REGION