in

REAKSHON DI KPCN RIBA KOMUNIKADO TOKANTE DENUNSIA KONTRA HEFE DI KUERPO

Kralendijk, – En konekshon ku e komunikado den kua sr. S. Theodora a duna di konosé ku el a denunsiá nos hefe di kuerpo debí ku no a dun’é bèk su pertenensianan konfiská, gustosamente nos ke aklará algun punto.

Segun lei, Ministerio Públiko (OM) ta disidí si òf ki ora ta duna pertenensianan konfiská bèk na e doño. Pues ta korekto ku polis no por duna e propiedatnan di sr. S. Theodora bèk sin pèrmit di OM, paso esaki no ta konforme e ‘wetboek van strafvordering BES’.

Banda di esaki nos ke hala atenshon di un i tur, ku tin un prosedura di keho pa tur hende ku ta mal kontentu ku kualke servisio di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense (KPCN) òf un kolaboradó di KPCN. Tur hende ta bon biní pa pidi un formulario di keho na un di nos wardanan di polis na Hulanda Karibense, yena e formulario i entreg’é. Ta manda e formularionan di keho pa nos Departamentu di Asuntunan Interno (Bureau Interne Zaken – BIZ) pa tratam. Asina ku a investigá e kaso profundamente, e persona ku a entregá keho ta haña un mensahe tokante finalisashon di su keho i e resultado di esaki.

Manera nos hefe di kuerpo, sr. Alwyn Braaf, a indiká den e último rueda di prensa, nos ta drùk bezig pa hasi e prosedura aki digitalmente disponibel. Ku esaki nos ta spera di a minimalisá e barera pa komunidat entregá keho na polis.

Nos ta apresiá i balorá enormemente e ‘feedback’ di komunidat. Ta esensial pa nos sa kon nos por mehorá i salbaguardiá nos servisionan. Boso remarke, sugerensia i keho ta yuda nos pa evaluá i adaptá nos prosesonan, pa asina nos por garantisá e kalidat i integridat di nos servisionan.

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 9310.

𝑭𝑼𝑬𝑵𝑻𝑬: 𝑲𝑷𝑪𝑵\𝑳𝑰𝑽𝑬99𝑭𝑴

==============================

𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓𝐈𝐄 𝐊𝐏𝐂𝐍 𝐎𝐏 𝐏𝐄𝐑𝐒𝐁𝐄𝐑𝐈𝐂𝐇𝐓 𝐁𝐄𝐓𝐑𝐄𝐅𝐅𝐄𝐍𝐃𝐄 𝐀𝐀𝐍𝐊𝐋𝐀𝐂𝐇𝐓 𝐓𝐄𝐆𝐄𝐍 𝐊𝐎𝐑𝐏𝐒𝐂𝐇𝐄𝐅

Kralendijk, – Naar aanleiding van het persbericht waarin de heer S. Theodora aangeeft dat hij onze korpschef heeft aangeklaagd vanwege het niet-teruggegeven van in beslag genomen goederen, willen wij graag een aantal zaken verduidelijken.

Volgens onze wetgeving bepaalt het Openbaar Ministerie (OM) of en wanneer in beslag genomen goederen teruggegeven kunnen worden aan de eigenaar. Het is dus correct dat de politie de bezittingen van de heer S. Theodora niet mag teruggeven zonder toestemming van het OM, omdat dit niet conform het wetboek van strafvordering BES is.

Daarnaast willen wij iedereen erop attenderen dat er een klachtenprocedure is voor iedereen die ontevreden is met enige dienstverlening van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) of een medewerker van het KPCN. Iedereen is welkom om een klachtenformulier aan te vragen bij een van onze politiebureaus in geheel Caribisch Nederland, het formulier in te vullen en in te leveren. De klachtenformulieren worden doorgestuurd naar ons Bureau Interne Zaken (BIZ) voor behandeling. Zodra de zaak grondig is onderzocht, ontvangt de aanklager bericht over de afhandeling van hun klacht en het resultaat hiervan.

Zoals onze korpschef, de heer Alwyn Braaf, tijdens de laatste persconferentie heeft aangegeven, zijn we druk bezig om deze procedure digitaal beschikbaar te maken. Hiermee hopen we de drempel voor de gemeenschap te verlagen om klachten in te dienen bij de politie.

Wij hechten enorm veel waarde aan de feedback van de gemeenschap. Het is essentieel voor ons om te weten hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren en waarborgen. Jullie opmerkingen, suggesties en klachten helpen ons om onze processen te evalueren en aan te passen, zodat we de kwaliteit en integriteit van onze dienstverlening kunnen garanderen.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

𝑩𝑹𝑶𝑵: 𝑲𝑷𝑪𝑵\𝑳𝑰𝑽𝑬99𝑭𝑴

What do you think?

Written by Anthony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

APERTURA DI SEKSHON NOBO PA ESTRANHERO DEN JICN

LUCHANDO PA E FUTURO DI BONEIRU NA E DI 4 KONFERENSIA INTERNASHONAL SIDS